Roladki z bakłażana nadziewane mięsem...

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspaniały przepis, dzięki któremu poczujesz namiastkę Włoch i poznasz smak najlepszej kuch ni na świecie:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bakłażan: 2 sztuki
    - mięso mielone z indyka: 500 gramów
    - pomidory w całości pelati (w puszce): 1 sztuka
    - cebula posiekana: 1 sztuka
    - czosnek ząbki: 2 ząbki
    - jajo: 2 sztuki
    - natka pietruszki: 1 pęczek
    - suszone oregano: 1 łyżeczka

Roladki z bakłażana nadziewane mięsem... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z bakłażana nadziewane mięsem... 1. Bakłażany pokroić na plastry grubości ok.2 cm, podsmażyć posiekaną cebule oraz czosnek na patelni wysmarowanej oliwą za pomocą ręcznika papierowego. Następnie dodać
    zmielone mięso, natkę, sól, pieprz do smaku i dusić 10 min.
    Białka rozbić, zanurzyć w nich bakłażana i usmażyć.
    Na bakłażanie położyć farsz, zrolować i spiąć wykałaczką.
    Przełożyć na pomidory posypane oregano i zapiekać 25
    min w temp. 200 st. C

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy