Roladki wołowe z warzywami

4.5 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubię mięso wołowe, ale kiedyś postanowiłam urozmaicić roladki i dodałam do nich warzywa.Smakowały lepiej, niż myślałam, więc teraz robię je częściej. Danie jest smaczne i proste do zrobienia.

Składniki:

  • ● 80 dag mięsa wołowego
    ● 2 ziemniaki
    ● 1 marchewka
    ● 1 pietruszka
    ● ćwiartka selera
    ● 4 ogórki kiszone
    ● ćwiartka kapusty włoskiej
    ● 6 ząbków czosnku
    ● 1 cebula
    ● śmietana 18-proc.
    ● 1 łyżka mąki
    ● sól, pieprz
    ● majeranek
    ● kostka rosołowa
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki wołowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki wołowe z warzywami 1. Mięso kroimy w plastry (jak
    na kotlety) i rozbijamy. 4 ząbki
    czosnku rozcieramy z solą i pieprzem
    i nacieramy mięso.
  • Roladki wołowe z warzywami 2. Oczyszczone warzywa kroimy
    w paski: ziemniaki i ogórki
    grubo, marchewkę średnio,
    a selera i pietruszkę cieniutko.
  • Roladki wołowe z warzywami 3. Na plastrze mięsa kładziemy
    najpierw kawałek listka kapusty, a następnie paski warzyw. Zawijamy
    i obwiązujemy nitką.
  • Roladki wołowe z warzywami 4. Roladki podsmażamy na patelni.
    W rondelku dusimy pokrojoną
    cebulkę i czosnek. Wkładamy
    roladki i zalewamy wodą tak,
    aby je przykryć. Dodajemy kostkę
    rosołową, doprawiamy pieprzem,
    solą, majerankiem i dusimy.
    Gdy mięso jest miękkie,
    zagęszczamy śmietaną i mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować