Roladki wołowe z ogórkiem kiszonym

4.5 (175 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Smak tradycyjnych roladek wołowych jest wyśmienity, mięso rozpływa się w ustach, a ogórek dodaje wyrazistości.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • • 4 plastry wołowiny zrazowej
    • sól, pieprz do smaku
    Farsz
    • 1 cebula
    • 4 małe ogórki kiszone
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • 2 liście laurowe
    • po kilka ziaren ziela angielskiego i jałowca
    • olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki wołowe z ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Wołowinę rozbić dość cienko, każdy plaster przeciąć na połowę i posypać solą i pieprzem.
    • Cebulę pokroić wzdłuż w ósemki, a ogórek na ćwiartki.
    • Na plastry wołowiny na jednym końcu położyć po kawałku ogórka i cebuli i zwinąć roladki. Spiąć za pomocą wykałaczek lub metalowych szpilek.
    • Roladki obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju, podlać 1/2 szklanki wody, dodać przyprawy, sos sojowy i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 45 minut.

Porady

Wychodzi osiem roladek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować