Roladki wołowe w sosie musztardowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 10 min

Coś dla lubiących nowości w kuchni ;-) Zastanawiałam się, co można dodać do sosu zamiast pomidorów i padło na musztardę. Pomysł udany ;-)

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • Dla 4 osób
    - 8 małych plastrów wołowiny (u mnie jakieś 30 dag)
    - 3 ogórki konserwowe,
    - 1 papryka czerwona,
    - przyprawa do wołowiny,
    - musztarda pół słoika (u mnie miodowa kamis)
    - kilka wykałaczek,
    - łyżeczka mąki ziemniaczanej,
    - ziemniaki + ulubiona surówka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki wołowe w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i rozbić na cienkie plastry. Natrzeć przyprawą do mięsa wołowego. Paprykę i ogórki pokroić w paski.
  • 2. Mięso posmarować musztardą, włożyć na nie kilka ogórków i paprykę. Zrolować i spiąć wykałaczką.
  • 3. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, resztę ogórków i papryki ułożyć na dnie naczynia. Wszystko zalać rozrobioną z wodą musztardą, tak aby zakrywało dno naczynia na wys. ok. 2-3 cm. Piec w piekarniku ok. 110 min.
  • 4. Po upieczeniu roladek zlać sos do rondelka i zagęścić odrobiną wody z łyżeczką mąki ziemniaczanej. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.

Porady

W zależności od upodobań smakowych, sos można doprawić solą i pieprzem. Można dodać całą musztardę - sos będzie intensywniejszy. Paprykę zwykłą można zastąpić papryczkami chili (dla amatorów ostrych smaków)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować