Roladki wołowe

0 (0 ocen)

  • 45 min

Takie roladki pamiętam z dzieciństwa...robiła je moja mama i babcia.Przepis został przekazany i teraz ja je zwijam.

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:

    wołowina zrazowa lub polędwica
    ogórki kiszone (pokrojone w słupki)
    cebula (pokrojona w piórka)
    ulubiona musztarda
    sól
    pieprz
    bulion wołowy

Roladki wołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Specjalnie nie piszę ilości bo to nie o to chodzi, niech każdy sobie zrobi ile chce i jak chce ,najważniejsza jest forma.
    Wołowinę pokroić na plastry a następnie dobrze rozbić tłuczkiem.
    Oprószyć pieprzem i solą i posmarować musztardą.
    Na środku każdego płata ułożyć po dwa paski ogórka kiszonego oraz kilka piórek cebuli, a następnie płaty zwinąć w roladki.
    Mięso spiąć wykałaczką.
    Obsmażyć roladki na tłuszczu ze wszystkich stron a następnie zalać bulionem.
    Dusić pod przykryciem do miękkości.
    Są pyszne, polecam.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy