Roladki wieprzowe ze szpinakiem i camembertem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Roladki nadziewane szpinakiem i camembertem, podane z sosem śmietanowym i szczypiorkiem

  • 60 min

Składniki:

  • 350g schabu wieprzowego
    szpinak baby - kilka liści
    1 camembert - 100g
    330 ml śmietany 30%
    1/2 łyżeczki wegety
    1/2 łyżeczki pieprzu
    2 ząbki czosnku
    szczypiorek
    zioła prowansalskie, pieprz

Roladki wieprzowe ze szpinakiem i camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab dzielimy na dwa kawałki, obsypujemy pieprzem i ubijamy.
    Camemberta tniemy na 6 kawałków.
    Na plastrach schabu układamy liście szpinaku, ser, posypujemy ziołami, i odrobiną wegety.
    Zwijamy w roladkę, i owijamy folią aluminiową.
    Roladki wrzucamy na wrzącą wodę - gotujemy ok 40 minut.
    Śmietanę wlewamy na patelnię, dodajemy pieprz i wegetę - podgrzewamy.
    Szczypiorek i czosnek drobno siekamy - dodajemy do sosu.
    Gdy sos zgęstnieje, wrzucamy na patelnię roladki - i podgrzewamy je co jakiś czas obracając.
    Gotowe przekrawamy na pół i układamy na talerzu.

Komentarze

Podobne przepisy