ROLADKI WIEPRZOWE Z SELEREM

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Średni

ROLADKI WIEPRZOWE NADZIEWANE SELEREM KONSERWOWYM I PAPRYKĄ PODAWANE NA GORĄCO.
NAJLEPIEJ SMAKUJĄ Z RÓŻNYMI SAŁATKAMI , RYŻEM , KASZĄ , ZIEMNIAKAMI. POLECAM.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE Z ZESTAWU A :
    - 500 gr SZYNKI WIEPRZOWEJ BEZ KOŚCI
    - 1 SŁOICZEK SELERA KONSERWOWEGO
    - JOGURT NATURALNY
    SKŁADNIK ROBOCZY DODATKOWY :
    - CZERWONA PAPRYKA
    SKŁADNIKI DODATKOWE :
    - 2 ŁYŻKI SOSU TATARSKIEGO , SÓL , PIEPRZ , LUBCZYK , MAJERANEK , CZOSNEK SUSZONY (do smaku)
    - 2 ŁYŻKI MASŁA , 2 ŁYŻKI MĄKI , 2 GORZKIE CZARNE HERABATY
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki wieprzowe z selerem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - SZYNKĘ KROIMY W PLASTRY OKOŁO 1 cm , ROZBIJAMY NA KOTLECIKI
    - SELER WYJMUJEMY Z ZALEWY , ODCEDZAMY
    - KOTLECIKI POSYPUJEMY ZIOŁAMI
    - PAPRYKĘ MYJEMY I KROIMY W PASKI
    - SMARUJEMY SOSEM TATARSKIM , NAKŁADAMY SELER , PAPRYKĘ
    - ZWIJAMY W ROLADKI
    - MASŁO ROZGRZEWAMY , DODAJEMY ROLADKI , OBSMAŻAMY Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR , NASTĘPNIE PODLEWAMY ZAPARZONĄ WCZEŚNIEJ MOCNĄ HERBATĄ.
    - DUSIMY DO MIĘKKOŚCI
    - Z WYWARU ROBIMY SOS : MĄKA + JOGURT
    - PODAJEMY PODANE SOSEM
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować