Roladki wieprzowe z ogórkowym farszem

4.5 (150 ocen)

Przepis na roladki wymyśliłam już dawno temu ale do dzisiaj cieszą nasze podniebienia.

Składniki:

  • 1/2 kg schabu bez kości

    farsz:
    10 dag sera żółtego
    3-4 ogórki kiszone
    musztarda

    panierka:
    1 jajo
    bułka tarta
    sól, pieprz

Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki wieprzowe z ogórkowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy na grube kotlety. Mięso rozbijamy a następnie nacieramy solą i pieprzem. Na farsz ścieramy na tarce o grubych oczkach ser żółty i ogórki kiszone. Mieszamy razem. Rozbite kotlety smarujemy cienko musztardą, kładziemy serowo-ogórkowy farsz.
    Zwijamy i spinamy to wszystko wykałaczką żeby się nie rozpadło.
    Na patelni rozgrzewamy olej. Roladki panierujemy w jajku i bułce
    Podsmażamy na złoty kolor. Następnie roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy jeszcze ok. 30-35 minut w 180 stopniach

Porady

Zamiast schabu możemy też użyć mięsa drobiowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować