Roladki wieprzowe z ogórkiem kiszonym, pietruszką i serkiem topionym

4.49 (161 ocen)

Bardzo proste roladki wieprzowe z serkiem topionym. Smakują i wyglądają rewelacyjnie.

Składniki:

  • schab bez kości - 4 plastry
    ogórek kiszony - 2 szt.
    serek topiony - 2 trójkąciki
    kiełbasa żywiecka - 9 plastrów
    sól i pieprz - do smaku
    papryka słodka mielona - 1 łyżeczka
    natka pietruszki - 4 łyżki
    woda - 1/2 szkl.
    oliwa z oliwek - 1.5 łyżki
Wystaw ocenę:

4.49 (161 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki wieprzowe z ogórkiem kiszonym, pietruszką i serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1tsoiiq 1. Plastry schabu rozbijamy jak na schabowe ( bardzo cienko ). Posypujemy solą i pieprzem.
    Ogórki kroimy w paski. Paski na pół. Na rozbitym schabie układamy następująco:
    2 lub 3 plastry kiełbasy ( na środku ) -> łyżkę natki pietruszki -> pół serka topionego ->kilka kawałków ogórka.
  • image-0qcthli 2. Zwijamy roladkę.
    Wierzch roladek posypujemy solą i papryką.
  • image-126x0ag 3. Roladki układamy na patelni z rozgrzaną oliwą. Podsmażamy z każdej strony. Następnie zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem ok. 25 min. Co kilka minut przewracamy roladki, aby z każdej strony zmiękły
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Natka pietruszki Ogórek Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować