Roladki wieprzowe w sezamowej panierce

4.5 (142 ocen)

  • 30 min

Aromatyczne roladki wieprzowe w chrupiącej panierce. Polecam :-)

  • 30 min

Składniki:

  • 5 kotletów schabowych
    5 plasterków mielonki tyrolskiej
    2 łyżki serka pomidorowego (np. Buko)
    Sól czosnkowa, pieprz ziołowy
    PANIERKA
    1 łyżka bułki tartej
    2 łyżki jasnego sezamu
    1 duże jajko
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki wieprzowe w sezamowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i delikatnie rozbić tłuczkiem na duży płat. Każdy płat mięsa natrzeć z obu stron odrobiną solą czosnkową oraz pieprzem ziołowym.
  • 2. Jedną stronę dodatkowo posmarować odrobiną serka pomidorowego. Na każdy płat mięsny położyć po jednym plasterku mielonki tyrolskiej. Zawinąć w roladkę.
  • 3. Jajko rozbełtać, bułkę tartą wymieszać z sezamem. Każdą roladkę zanurzyć najpierw w jajku, następnie obtoczyć w sezamowej panierce. Odstawić na 10 minut.
  • 4. Olej rozgrzać na średnim ogniu, roladki smażyć ze wszystkich stron na rumiano, zaczynając od strony, gdzie jest złączenie.
  • 5. Podawać z dowolnymi dodatkami, ja podałam z tłuczonymi ziemniakami i surówką z ogórka zielonego i kiełków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować