Roladki wieprzowe w sezamowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i delikatnie rozbić tłuczkiem na duży płat. Każdy płat mięsa natrzeć z obu stron odrobiną solą czosnkową oraz pieprzem ziołowym.
2.Jedną stronę dodatkowo posmarować odrobiną serka pomidorowego. Na każdy płat mięsny położyć po jednym plasterku mielonki tyrolskiej. Zawinąć w roladkę.
3.Jajko rozbełtać, bułkę tartą wymieszać z sezamem. Każdą roladkę zanurzyć najpierw w jajku, następnie obtoczyć w sezamowej panierce. Odstawić na 10 minut.
4.Olej rozgrzać na średnim ogniu, roladki smażyć ze wszystkich stron na rumiano, zaczynając od strony, gdzie jest złączenie.
5.Podawać z dowolnymi dodatkami, ja podałam z tłuczonymi ziemniakami i surówką z ogórka zielonego i kiełków.
Komentarze