Roladki wieprzowe

4.5 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Roladki można także przygotować z wołowiny.

Składniki:

  • 8 plastrów karkówki
    po 10 dag szynki i wędzonego boczku
    cebula
    5 pieczarek
    2 ogórki kiszone
    po łyżce musztardy i pikantnego keczupu
    mąka
    3 suszone grzyby
    łyżeczka pieprzu ziołowego
    przyprawa do mięsa wieprzowego
    3 liście laurowe
    kilka ziaren ziela angielskiego
    2 posiekane ząbki czosnku
    sól, pieprz
    1 kg karkówki
    1 kg kiszonej kapusty
    30 dag plastrów surowego boczku
    po 3 cebule i jabłka
    2 łyżeczki masła
    przyprawy: słodka mielona papryka, majeranek, sól, pieprz,
    przyprawa do grilla
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę cienko rozbijamy i oprószamy przyprawą. Chłodzimy godzinę.
  • 2. Boczek, szynkę, ogórki, cebulę i pieczarki kroimy w kostkę. Boczek wytapiamy. Mieszamy z szynką, ogórkami, cebulą, pieczarkami, keczupem i musztardą. Doprawiamy pieprzem ziołowym. Nakładamy po porcji na mięso i ciasno zwijamy
  • 3. Roladki obtaczamy w mące i rumienimy na tłuszczu po boczku. Zalewamy 1/2 l wrzątku, dodajemy grzyby i przyprawy. Dusimy do miękkości. Dodajemy czosnek i dusimy jeszcze 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Karkówka Mięso Pieczarki

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować