Roladki waflowe z galaretką

4.48 (186 ocen)

Rolada z wafli tortowych..spróbujcie..pyszności..

Składniki:

  • Składniki:
    1 galaretka wiśniowa lub truskawkowa
    2 szklanki mleka
    1/2 szklanki cukru pudru (można dodać mniej)
    1 paczka herbatników holenderskich (herbatniki kakaowe)
    4 wafle (kwadratowe)
    Masa:
    100 g kokosu + 10 łyżek gorącego mleka
    0,5 - 3/4 szklanki cukru pudru
    250 g masła
Wystaw ocenę:

4.48 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery

Roladki waflowe z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Gdy troszkę ostygnie wylać na talerz (galaretkę będziemy kroić w grubsze paski) wyłożony folią spożywczą. Odstawić do stężenia.
    100 g kokosu zalać 10 łyżkami gorącego mleka i odstawić do ostygnięcia.
    2 szklanki mleka zagotować z 1/2 szklanki cukru pudru. Do gotującego się mleka wsypać pokruszone herbatniki holenderskie. Zdjąć z ognia i dokładnie wymieszać. Ciepłą masą smarować 4 andruty kwadratowe, a gdy przestygnie posmarować je masą kokosową: masło utrzeć dokładnie z cukrem pudrem. Stopniowo dodawać kokos i ucierać, na puszystą masę.
    Do talerza z galaretką przykładamy deseczkę, na której będziemy ją kroić. Odwracamy talerz dnem do góry, zdejmujemy talerz oraz folię. Galaretkę kroimy w grubsze paski. Układamy ją na początku każdego wafla i zwijamy w rulonik. Odstawiamy w chłodne miejsce - najlepiej do lodówki na ok. 2 h. Kroimy na małe kawałki - grubości 1,5 -2 cm.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować