Roladki w sosie żurawinowo-jabłkowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Gdy tylko mam wolną chwilę, od razu zabieram się za gotowanie. Wraz z dziećmi wymyślam różne potrawy, a potem je wspólnie pałaszujemy. Pewnego dnia postanowiliśmy przyrządzić mięso na słodko.

  • 60 min

Składniki:

  • ● 6 filetów z kurczaka
    ● 6 łyżek miodu
    ● 3 jabłka
    ● cynamon
    ● 4 jajka
    ● przyprawa uniwersalna
    ● słoiczek dżemu żurawinowego
    ● 1/2 szkl. mrożonej żurawiny
    ● 3 woreczki ryżu
    ● sól
    ● pieprz
    ● 1/3 kostki masła
    ● 3 łyżeczki kurkumy
    ● mąka i bułka tarta do obtoczenia
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Roladki w sosie żurawinowo-jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myjemy, obieramy,
    usuwamy gniazda nasienne.
    Miąższ kroimy w małą kostkę.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy
    miód, wkładamy jabłka i wsypujemy
    szczyptę cynamonu.Smażymy na półtwardo, od
    czasu do czasu mieszając.
  • Roladki w sosie żurawinowo-jabłkowym 3. Na drugiej patelni podgrzewamy
    dżem i dodajemy żurawinę.
    Podsmażamy i odstawiamy.
  • 4. Filety m yjemy, osuszamy
    i lekko rozbijamy. Oprószamy
    przyprawa uniwersalna i pieprzem, nakładamy
    farsz i zawijamy w roladki. Obtaczamy
    kolejno w mące, rozkłóconych
    jajkach i bułce tartej.
    Smażymy w głębokim oleju.
  • 5. Ryż gotujemy w osolonej
    wodzie według przepisu na opakowaniu.
    Odcedzamy. Podsmażamy
    na maśle, wsypujemy
    kurkumę i mieszamy.
  • 6. Roladki polewamy sosem
    żurawinowym i podajemy z ciepłym
    ryżem.

Porady

● Roladki można też przygotować z filetów z indyka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować