Roladki w galarecie

4.93 (188 ocen)

Pyszna przekąska na imprezę.

Składniki:

  • Składniki na mały półmisek:

    - pojedynczy filet z kurczaka
    - 2 słupki sera
    - 2 słupki ogórka konserwowego
    - 2 słupki papryki konserwowej
    - 1 jajko do obtoczenia
    - bułka tarta do obtoczenia
    - sól, pieprz
    - pół kostki rosołowej
    - 2 łyżeczki żelatyny
Wystaw ocenę:

4.93 (188 ocen)

Zobacz również:

Galareta Rolada Roladki Przystawki

Roladki w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zwijanie roladek 1. Pierś z kurczaka przekroić na pół i wyklepać. Posolić i posypać pieprzem. Na kotlecie układamy ser, ogórka, paprykę i zwijamy jak devolaja.
  • smażenie roladek 2. Obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
  • roladki na półmisku 3. Po ostygnięciu kroimy w plastry i układamy na półmisku.
  • Zalane roladki 4. Kostkę rosołową zalewamy wrzątkiem (około 300 ml) dodajemy żelatynę i dokładanie mieszamy.
    Zalewamy roladki. Po ostygnięciu galarety wkładamy do lodówki.

Porady

1. Do roladek w galarecie użyłam swoich ogórków konserwowych po kartusku, bo jest tam już papryka. 2. Na duży półmisek trzeba użyć podwójnej piersi z kurczaka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować