Roladki szynkowe

4.5 (157 ocen)

  • 20 min

Smakowita przekąska

  • 20 min

Składniki:

  • 8 plasterków szynki konserwowej
    serek śmietankowy
    3 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Roladki szynkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do serka. Całość przyprawić do smaku i wymieszać. Gotowym serkiem smarować dłuższy brzeg plastra szynki i zwijać. Gotowe ruloniki przecinamy pod skosem na dwie lub trzy części (w zależności od długości rulonów) i układamy na talerzu.

Porady

Plasterki szynki powinny być cienkie, aby roladki się nie rozwijały

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować