Roladki serowo-maślane z piersi indyka

4.5 (172 ocen)

  • 40 min

Pyszne i łatwe wykonaniu roladki z piersi indyka z plasterkiem sera i odrobiną masła wprost rozpływają się w ustach,są idealne na niedzielny obiad lub wizytę gości.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 pierś z indyka
    2 plasterki żółtego sera
    kawałek masła
    bułka tarta
    1-2 jajka
    sól
    przyprawy
    łyżka oleju rzepakowego
    ziemniaki
    surówka
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki serowo-maślane z piersi indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie roladek 1. Myjemy i kroimy pierś z indyka,w zależności od wielkości piersi na 2/3 kotlety. Następnie rozbijamy tłuczkiem,na rozbite kotlety kładziemy plasterek sera i kawałek masła. Zawijamy i dla pewności, że się nie rozwiną można je obwiązać nitką. Na dwóch talerzykach przygotowujemy: rozbełtane posolone i przyprawione jajko, a na drugim bułkę tartą. Moczymy roladki w jajku i obtaczamy w bułce tartej. W między czasie gotujemy ziemniaki.
  • Smażenie roladek 2. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, i smażymy roladki dokładnie z każdej strony.
  • Roladki z piersi indyka serowo-maślane 3. Jak ziemniaki są już w pół miękkie, solimy. Usmażone roladki podajemy z ziemniakami ( mogą być całe, jak i puree) i ulubiona surówką ( w moim przypadku buraczki). Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować