roladki schabowe ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

W moim rodzinnym domu nie jadało się szpinaku, dlatego wierzyłam w mit, że szpinak jest blee. Za sprawą mojego męża zaczęłam go jeść i tak polubiłam, że teraz pojawia się u nas bardzo często. Takie roladki bardzo lubimy, bo są prostą odmianą zwykłego schabowego.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    300 g liści szpinaku (może być mrożony)
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła pieprz
    sól
    jajko, mąka, buła tarta
    tłuszcz do smażenia

Roladki schabowe ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić tłuczkiem, najlepiej przez woreczek, żeby nie było dziur. Szpinak usmażyć na maśle, dodać starty czosnek i przyprawić. Wystudzić. Mięso natrzeć solą i pieprzem, nakładać szpinak i zwijać schab w roladki. Panierować w mące, jajku i bułce tartej i smażyć na złoto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy