Roladki schabowe z warzywnym farszem

4.5 (159 ocen)

  • 40 min

Dla smakoszy lubiących kalafior , marchewkę i zielony groszek.

  • 40 min

Składniki:

  • 7 plastrów schabu
    1/2 małego kalafiora
    1 puszka groszku zielonego konserwowego
    2 marchewki
    1 cebula
    3 jajka ( 1 do farszu i 2 do panierki)
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki schabowe z warzywnym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbijamy na cienkie kotlety i przyprawiamy solą i pieprzem .
  • 2. Kalafior rozdzielamy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie (1/2 łyżki soli) aż zmięknie.
  • 3. Marchewkę obieramy i również gotujemy aż będzie miękka.
  • 4. Groszek odcedzamy i rozcieramy na gładką masę.
  • 5. Ugotowany kalafior i marchewkę tłuczemy tłuczkiem , dodajemy roztarty groszek i jajko. Cebulę ścieramy na tarce o drobnych okach i dodajemy do reszty składników. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku.
  • 6. Rozbite kotlety smarujemy farszem warzywnym , zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Całość panierujemy w przyprawionym jajku i bułce tartej a następnie smażymy na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować