Roladki schabowe z warzywami

4.5 (168 ocen)

pora na warzywka

Składniki:

  • 6 kawałków schabu na roladki
    mieszanka warzyw: marchew, groszek, brokuły
    żółty ser
    sól, pieprz, przyprawa do mięsa wieprzowego
    musztarda

    Panierka:
    jajko
    mąka
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Roladki schabowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki 1. Warzywa ugotować, rozdrobnić.
    Schab rozbić tłuczkiem, przyprawić z obu stron. Posmarować z jednej strony musztardą.
    Na koniec mięsa nakładać farsz warzywny, posypać żółtym serem, zwinąć w roladki.
  • roladka 2. Obtaczać najpierw w mące, potem w rozmąconym jajku, a na końcu w bułce tartej.
    Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować