Roladki schabowe z warzywami

  • wyświetlono: 189 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Gdy znudziły się wam tradycyjne kotlety schabowe,można z schabu zrobić takie smaczne i bogato nadziane roladki.

beniawojt
  • 40min

Składniki

1,20 kg schabu bez kości
150 g mięsa mielonego z indyka
150 g mrożonej fasolki szparagowej
3 kromki chleba tostowego
1/2 szklanki kremówki
1 łyżka masła
1 marchewka
2 jajka
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sok z cytryny
sól
pieprz
tymianek
słodka i ostra papryka
olej rzepakowy

Sposób przygotowania przepisu:

Roladki schabowe z warzywami

  • 1. Schab umyć,osuszyć i pokroić na plastry,rozbić cienko na kotlety,skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą,pieprzem i tymiankiem.
  • 2. Chleb namoczyć w śmietance,odcisnąć i rozetrzeć z łyżką miękkiego masła,dodać do niego mielone mięso,jaka i natkę pietruszki.
    Farsz doprawić sola i pieprzem, dokładnie wymieszać.
    Obraną marchewkę pokroić w słupki i razem z fasolką obgotować w osolonej wodzie około 7 minut,osączyć na sitku.
  • 3. Każdy rozbity kotlet posmarować przygotowanym farszem,ułożyć obgotowane warzywa i zwinąć w roladkę.
    Gotowe roladki ułożyć w blaszce wyłożonej folią aluminiową,po wierzchu posmarować olejem i oprószyć paprykami.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 45-50 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadnadziewany schabroladki z warzywamiprzepis_z_olejem_rzepakowymroladki z marchewką i fasolką szparagową

Komentarze

Podobne przepisy

image-06jtufn

Dodane przez: Ewelina Marcin

Kotleciki z pomidorową niespodzianką

Aromatyczne mięsne kuleczki ze...

image-1qg4ynu

Dodane przez: Tulipan

Gulasz wieprzowo-pomidorowy

Syty i bardzo smaczny gulasz.

image-1n62tik

Dodane przez: Agnieszka74

Kurczak curry w mleczku kokosowym

Idealne połączenie dla osób lubiących...

image-192vihh

Dodane przez: JulkaTomeczek

Gołąbki z kapusty włoskiej

Takie gołąbki z kapusty włoskiej...

Pieczona szynka w selerowym pure

Dodane przez: Jaga85

Pieczona szynka w selerowym puree

Dla mnie uroczysty obiad kojarzy...

image-0xqrmff

Dodane przez: JulkaTomeczek

Faszerowany pstrąg

Ciekawa w smaku rybka faszerowana...