• Roladki schabowe z warzywami

    Dodane przez: beniawojt

  • Gdy znudziły się wam tradycyjne kotlety schabowe,można z schabu zrobić takie smaczne i bogato nadziane roladki.

  • Składniki

    1,20 kg schabu bez kości
    150 g mięsa mielonego z indyka
    150 g mrożonej fasolki szparagowej
    3 kromki chleba tostowego
    1/2 szklanki kremówki
    1 łyżka masła
    1 marchewka
    2 jajka
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sok z cytryny
    sól
    pieprz
    tymianek
    słodka i ostra papryka
    olej rzepakowy

  • Sposób przygotowania

    1.

    Schab umyć,osuszyć i pokroić na plastry,rozbić cienko na kotlety,skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą,pieprzem i tymiankiem.

    2.

    Chleb namoczyć w śmietance,odcisnąć i rozetrzeć z łyżką miękkiego masła,dodać do niego mielone mięso,jaka i natkę pietruszki. Farsz doprawić sola i pieprzem, dokładnie wymieszać. Obraną marchewkę pokroić w słupki i razem z fasolką obgotować w osolonej wodzie około 7 minut,osączyć na sitku.

    3.

    Każdy rozbity kotlet posmarować przygotowanym farszem,ułożyć obgotowane warzywa i zwinąć w roladkę. Gotowe roladki ułożyć w blaszce wyłożonej folią aluminiową,po wierzchu posmarować olejem i oprószyć paprykami. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 45-50 minut.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, moj_niedzielny_obiad, nadziewany schab, roladki z warzywami, przepis_z_olejem_rzepakowym, roladki z marchewką i fasolką szparagową
  • Polecamy:

  • 5 komentarzy

Dodane przez: beniawojt

beniawojt 490

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2017-02-17T17:01:35+01:00


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »