Roladki schabowe z warzywami

4.5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min

Pieczone roladki ze schabu z kolorowym,zdrowym nadzieniem,pyszna propozycja na drugie danie.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    4 łyżki zielonego
    4 łyżki kukurydzy konserwowej
    4 łyżki startej marchewki
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka chrzanu
    1 łyżka musztardy
    sól
    pieprz
    słodka papryka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Kotlety Roladki

Roladki schabowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu umyć,osuszyć,następnie cienko rozbić,opruszyć solą,pieprzem i papryką,odstawić na 10 minut.
  • 2. Warzywa przełożyć do miseczek do startej marchewki dodać chrzan,do kukurydzy musztardę,a do groszku majonez,wymieszać.
  • 3. Na każdym rozbitym płacie mięsa układać po łyżce warzywnego nadzienia,następnie mięso zwinąć w roladę,obwiązać nicią kuchenną.
    Gotowe roladki smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować