Roladki schabowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab pokroić na 12 plastrów i cienko rozbić. Paprykę pokroić na 12 słupki. Każdy ogórek i pieczarkę pokroić na 4 części. Cebulę pokroić na plasterki.
Na środek każdego plastra schabu dajemy kawałek papryki, ogórka, pieczarki i listek cebuli.
2.Zwinąć roladki i spiąć wykałaczkami.
3.Rozbite jajka dobrze rozkłócić i dodać soli i pieprzu. Każdą roladkę obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć z każdej strony.
Podsmażone roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec jeszcze w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 1,5-2 godziny.
4.Gotowe roladki wyjmujemy na talerz i podajemy z ziemniakami.
Komentarze