Roladki schabowe z warzywami

4.5 (150 ocen)

Pyszne danie obiadowe

Składniki:


  • 1 kg schabu bez kości
    1 papryka czerwona
    3 ogórki korniszony
    3 pieczarki
    1 cebula
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
    2 jajka
    sól
    pieprz

    wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki schabowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki schabowe z warzywami 1. Schab pokroić na 12 plastrów i cienko rozbić. Paprykę pokroić na 12 słupki. Każdy ogórek i pieczarkę pokroić na 4 części. Cebulę pokroić na plasterki.
    Na środek każdego plastra schabu dajemy kawałek papryki, ogórka, pieczarki i listek cebuli.
  • Roladki schabowe z warzywami 2. Zwinąć roladki i spiąć wykałaczkami.
  • Roladki schabowe z warzywami 3. Rozbite jajka dobrze rozkłócić i dodać soli i pieprzu. Każdą roladkę obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć z każdej strony.
    Podsmażone roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec jeszcze w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 1,5-2 godziny.
  • Roladki schabowe z warzywami 4. Gotowe roladki wyjmujemy na talerz i podajemy z ziemniakami.
  • Roladki schabowe z warzywami 5. Do tego dania podajemy dowolną surówkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować