Roladki schabowe z twarożkiem i żurawiną

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kolejny z udanych eksperymentów kulinarnych. Tak przygotowane roladki są soczyste, żurawina doskonale komponuje się z mięsem, a twarożek sprawia, że danie jest delikatne i ciekawe w smaku.

  • 60 min

Składniki:

  • (na 8 roladek)
    -0,75 kg schabu bez kości
    -8 łyżeczek twarożku ze szczypiorkiem
    -230 g żurawiny w słoiczku (użyłam Łowicz)
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki schabowe z twarożkiem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab dzielimy na 8 plastrów i rozbijamy. Każdy plaster z jednej soli obficie solimy, a z drugiej pieprzymy.
  • 2. Posoloną stronę schabu smarujemy żurawiną. Następnie przy brzegu układamy łyżeczkę twarożku i zawijamy. Tak postępujemy z każdym plastrem.
  • 3. Schab układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Pieczemy 35 minut w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować