Roladki schabowe z serem i szynką w sosoie serowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab rozbijamy, solimy, pieprzymy. Na każdy plaster schabu kładziemy plaster szynki i sera. Zwijamy wszystko w rulonik, spinamy wykałaczkami.
2.Jajko roztrzepujemy z ziołami prowansalskimi. Roladki panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na oleju na rumiany kolor.
3.Serek topiony rozpuszczamy z połową szklanki gorącej wody. Stawiamy na ogień, dodajemy 1 łyżkę mąki ziemniaczanej mieszamy do zagotowania i zgęstnienia sosu. Na sam koniec dodajemy koperek.
4.Przed podaniem roladek, wyciągamy wykałaczki i polewamy je sosem serowo- koperkowym,
Porady
Jeśli nie mamy wykałaczek, możemy użyć zapałek, wcześniej pozbywając się siarki.
Jajka do panierki nie solimy, bo mięso jest już słone,
Komentarze