Roladki schabowe z serem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem tegoroczną maturzystką, często piekę, naśladując siostrę, która jest cukiernikiem. A roladki to mój pomysł – są oryginalne i smaczne.

Składniki:

  • ● 4 kotlety schabowe
    ● 2 małe ogórki konserwowe
    ● 4 słupki żółtego sera
    ● 200 g bułki tartej
    ● 1 jajko
    ● sól, pieprz
    ● olej do smażenia
    ● 4 wykałaczki

Roladki schabowe z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijamy i solimy
    z obu stron. Ogórki kroimy
    w ćwiartki i układamy razem ze
    słupkami sera na kotletach.
    Zwijamy w roladki tak, by nadzienie
    nie wypadło. Spinamy
    wykałaczkami.
  • 2. Roladki zanurzamy w jajku
    roztrzepanym z solą i pieprzem.
    Następnie obtaczamy w bułce tartej i układamy na
    patelni z rozgrzanym olejem.
    Smażymy z obu stron na złocisty
    kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2008

Komentarze

Podobne przepisy