Roladki schabowe z piekarnika

4.49 (155 ocen)

Pyszne roladki schabowe, które uwielbia moja rodzinka

Składniki:

  • schab b/k- 1 kg
    pieczarki- 0,5 kg
    papryka kolorowa świeża- 3 paski każdej
    sól i pieprz
    koncentrat pomidorowy- 1 łyżka
    cebula -1 szt
    tłuszcz
Wystaw ocenę:

4.49 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki schabowe z piekarnika 1. Schab pokroić na kotlety, rozbić bardzo cienko.
  • 2. Mięso oprószyć solą i pieprzem, odstawić na godzinę.
  • 3. FARSZ
    Paprykę umyć, osączyć, pokroić w kostkę.
  • 4. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić.
  • 5. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.
  • 6. Na patelnię wlać tłuszcz, rozgrzać, wrzucić cebulę, przesmażyć na rumiano.
  • 7. Do cebuli dodać pieczarki, paprykę, chwilę poddusić.
  • 8. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, poddusić wszystko razem.
  • Roladki schabowe z piekarnika 9. Na brzeg mięsa nakładać porcje farszu, zwijać w roladki, układać roladki w naczyniu żaroodpornym.
  • Roladki schabowe z piekarnika 10. Włożyć do piekarnika, piec 60 minut w 220 stop, co jakiś czas polewając je wytworzonym się podczas pieczenia sosem.
  • 11. Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywę z naczynia, aby roladki ładnie się zarumieniły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować