roladki schabowe z pieczarkami

4.5 (164 ocen)

  • 30 min

Pyszny obiad dla całej rodziny, bez większych wydatków i poświęcenia :)

  • 30 min

Składniki:

  • 700 - 800 gramów schabu bez kości
    350 gramów pieczarek
    1 duża cebula
    sól, pieprz
    jajo do obtaczania roladek
    bułka tarta do panierki
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • xxx 1. Schab myjemy, osuszamy, kroimy na około 6 plastrów, rozbijamy je cienko, posypujemy solą i pieprzem, odstawiamy do lodówki na 30 minut.

    Pieczarki dokładnie myjemy, ścieramy na dużych oczkach, przesmażamy z posiekaną cebulą na niewielkiej ilości oleju do całkowitego wytracenia wilgoci. Następnie odsączamy z tłuszczu, przekładamy do miseczki, schładzamy.

    Płaty mięsa smarujemy farszem, zwijamy ściśle, możemy ewentualnie spiąć sobie każdą szpadkami.
  • 2. Najpierw obtaczamy w rozbełtanym jaju, następnie w tartej bułce. Smażymy na złoto na oleju ze wszystkich stron (pod przykryciem na średnim ogniu).
    Od razu podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować