Roladki schabowe z mielonym i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab pokroic na dziesięc równych plastrów,rozbic dośc cienko,uważając aby nie uszkodzic mięsa.Posypac solą i pieprzem,odstawic.Paprykę umyc,oczyścic z pesek i pokroic w małą kostkę.Mięso mielone włożyc do miski,dodac jajko,paprykę,natkę i bułkę,połączyc.Przyprawic solą i pieprzem. Uformowac dziesięc wałeczków,ułożyc po jednym na brzegu każdego kotleta schabowego i zwijac ,formując roladki.Spiąc wykałaczkami.Na patelni rozgrzac olej,obsmażac roladki aż się zarumienią .Podlac wodą do 3|4 wysokości roladek,przykryc i dusic na małym ogniu ok godziny.Po pół godz doprawic wywar przyprawa uniwersalna.Można podac je z gotowanymi warzywami i surówką z kiszonej kapusty.
Porady
Do farszu można dodac podsmażone i pokrojone w kostkę pieczarki.
Komentarze