Roladki schabowe z mielonym i papryką

4.48 (154 ocen)

  • 20 min

Mniej kaloryczna wersja schabowego połączona z mięsem mielonym i aromatyczną papryką.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg schabu 0,5 kg mięsa mielonego 1 jajko 1 czerwona papryka{można dodac pół żółtej} 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki bułki tartej sól,pieprz,przyprawa uniwersalna
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z mielonym i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rokąladki schabowe z mięsem mielonym i papryką 1. Schab pokroic na dziesięc równych plastrów,rozbic dośc cienko,uważając aby nie uszkodzic mięsa.Posypac solą i pieprzem,odstawic.Paprykę umyc,oczyścic z pesek i pokroic w małą kostkę.Mięso mielone włożyc do miski,dodac jajko,paprykę,natkę i bułkę,połączyc.Przyprawic solą i pieprzem. Uformowac dziesięc wałeczków,ułożyc po jednym na brzegu każdego kotleta schabowego i zwijac ,formując roladki.Spiąc wykałaczkami.Na patelni rozgrzac olej,obsmażac roladki aż się zarumienią .Podlac wodą do 3|4 wysokości roladek,przykryc i dusic na małym ogniu ok godziny.Po pół godz doprawic wywar przyprawa uniwersalna.Można podac je z gotowanymi warzywami i surówką z kiszonej kapusty.

Porady

Do farszu można dodac podsmażone i pokrojone w kostkę pieczarki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Papryka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować