Roladki schabowe z marchewką i Mascarpone

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

pyszne i inne niż te tradycyjne.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8-9 plastrów schabu
    1 duża cebula
    Szczypta cukru
    przyprawa uniwersalna
    3 marchewki
    Ok. 50 gram masła
    Czosnek granulowany
    Pieprz kolorowy mielony
    Troszkę wina białego
    1-2 łyżki Mascarpone lub smietany 36%
    Roztrzepane jajko do panierki
    Bułka tarta z sezamem do panierki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z marchewką i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu rozbite i przyprawione pieprzem i przyprawa uniwersalna, przykryć i odstawić na minim,. 1 godzinkę do lodówki.
    W tym czasie przygotować farsz:
    Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na odrobinie oleju z masłem/1:3/,
    dodać też szczyptę cukru i przyprawy uniwersalnej. gdy się zeszkli,
    podlać odrobiną białego wina i dodać 3 starte na grubych oczkach marchewki oraz ok. 50 gram masła, które nadaje fajny smaczek.
    Podsmażyć razem, doprawiając czosnkiem granulowanym, przyprawa uniwersalna i pieprzem.
    Dusić do miękkości. Pod koniec dodać 1-2 łyżki Mascarpone lub śmietany 36%
    Wystudzić i nakładać porcje farszu na płaty mięsa.
    Roladki panierować :
    w bułce z sezamem, roztrzepanym jajku i znów bułce z sezamem
    Obsmażyć na rumiano,
    osączyć na bibule i ułożyć na blasze wysłanej folią aluminiową błyszczącą stroną do środka.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 30 minut,
    aby doszły w środku.
    Podać z ziemniakami panierowanymi w bułce tartej i ulubioną surówką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować