Roladki schabowe z marchewką i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Plastry schabu rozbite i przyprawione pieprzem i przyprawa uniwersalna, przykryć i odstawić na minim,. 1 godzinkę do lodówki.
W tym czasie przygotować farsz:
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na odrobinie oleju z masłem/1:3/,
dodać też szczyptę cukru i przyprawy uniwersalnej. gdy się zeszkli,
podlać odrobiną białego wina i dodać 3 starte na grubych oczkach marchewki oraz ok. 50 gram masła, które nadaje fajny smaczek.
Podsmażyć razem, doprawiając czosnkiem granulowanym, przyprawa uniwersalna i pieprzem.
Dusić do miękkości. Pod koniec dodać 1-2 łyżki Mascarpone lub śmietany 36%
Wystudzić i nakładać porcje farszu na płaty mięsa.
Roladki panierować :
w bułce z sezamem, roztrzepanym jajku i znów bułce z sezamem
Obsmażyć na rumiano,
osączyć na bibule i ułożyć na blasze wysłanej folią aluminiową błyszczącą stroną do środka.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 30 minut,
aby doszły w środku.
Podać z ziemniakami panierowanymi w bułce tartej i ulubioną surówką
Komentarze