Roladki schabowe z marchewką

4.5 (173 ocen)

Zamiast zwykłego tradycyjnego schabowego proponuję roladki schabowe z marchewką.

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe
    2 marchewki
    pieprz do smaku
    sól do smaku
    czosnek granulowany do smaku
    1 łyżka masła
    1 łyżka śmietany
    1 jajko
    mąka do panierowania
    bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Roladki schabowe z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a następnie zeszklić na patelni na maśle. Doprawić do smaku pieprzem, solą oraz czosnkiem granulowanym. Na koniec dodać śmietanę i smażyć jeszcze parę minutek. Usmażoną marchewkę pozostawić do wystudzenia. Kotlety schabowe rozpić i oprószyć solą oraz pieprzem. Na każdy kotlet nałożyć porcję marchewki, zwinąć roladkę, spinając wykałaczkami. Roladki panierować najpierw w mące, później w roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Roladki podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować