Roladki schabowe z marchewką

4.98 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Hit
  • 1 godz. 10 min

Codziennie gotuję dla mojej rodziny. Dokładam wszelkich starań, aby potrawy były smaczne i oryginalne.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    50 dag marchewki
    cebula
    mała śmietana 18-proc.
    bułka tarta
    jajko
    olej do smażenia
    kostka rosołowa
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.98 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dusimy na 2 łyżkach oleju. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Wsypujemy do marchewki i dusimy ok. 10 minut.
  • 2. Do warzyw wkruszamy kostkę rosołową. Podlewamy niewielką ilością wody. Doprawiamy pieprzem. Dokładnie mieszamy i dusimy do miękkości.
    Następnie wlewamy śmietanę, mieszamy i odparowujemy. Lekko studzimy.
  • Roladki schabowe z marchewką 3. Schab myjemy, osuszamy i rozbijamy. Oprószamy solą. Nakładamy po porcji marchewkowej masy i zwijamy.
  • 4. Roladki obtaczamy w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Podajemy np. z młodymi ziemniakami posypanymi posiekanym koperkiem i sałatą.

Porady

● Smak farszu będzie bardziej wyrazisty, jeśli do warzyw podczas smażenia dodamy zmiażdżony ząbek czosnku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować