Roladki schabowe z małosolnym i topionym cheddarem

0 (0 ocen)

Smaczna propozycja na mięso do drugiego dania.

Składniki:

  • Na 2 roladki:
    2 plastry schabu
    2 plastry topionego sera cheddar
    1 średni ogórek małosolny
    sól , pieprz
    1 jajko
    4 łyżki bułki tartej
    olej do smażenia

Roladki schabowe z małosolnym i topionym cheddarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przed zwinięciem 1. Plastry schabu rozbić cienko za pomocą tłuczka ( używając foli spożywczej) oprószyć je solą i pieprzem z obu stron.
    Ogórka przekroić na pół.
    Na mięso ułożyć plasterek sera oraz 1/2 ogórka.
  • roladki 2. Zwinąć roladki , najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon.
  • smażenie roladek 3. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem.
    Obtaczać roladki najpierw w jakach a następnie w bułce tartej.
    Smażyć na rumiano z każdej strony.
    Gotowe roladki osuszyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy