Roladki schabowe z leśnym sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem. Cebulę obrać. Boczek wraz z cebulą pokroić w drobną kostkę, włożyć do miseczki, posypać pieprzem cayenne oraz papryką słodką, dodać musztardę i dokładnie wymieszać. Na rozbite kotlety położyć farsz. Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami.
2.Rolady obtoczyć w mące.
3.W garnku roztopić masło, podsmażyć rolady na złoty kolor. Grzyby oczyścić, pokroić w kostkę. Do podsmażonych rolad dodać podgrzybki i chwilkę podsmażyć.
4.Do rolad wlać gorącą wodę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany rozmaryn. Przyprawić do smaku i gotować pod przykryciem na małym ogniu, do miękkości.
5.Gdy mięso będzie miękkie, wlać śmietanę, zagotować. Sos zredukować, jeśli potrzeba to przyprawić jeszcze do smaku. Smacznego!
Komentarze