Roladki schabowe z kolorowym farszem

5 (143 ocen)

Pięknie wyglądające i pyszne kotlety schabowe wczoraj podałam na obiadek:)

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe bez kości
    50 g cukinii
    1 mała cebula czerwona
    2 duże rzodkiewki
    1/8 żóltej świeżej papryki
    sól i pieprz
    1 jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Roladki schabowe z kolorowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie roladek 1. Mięso umyć,osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą o pieprzem. Cebulkę pokroić w cienkie pół plasterki i zeszklić ją na 2 łyżkach oleju. Umyta i suchą cukinię drobno pokroić i dodać do cebuli. Poddusić. Rzodkiewkę pozbawić ogonków,umyć i zetrzeć na dużych oczkach. Dodać na patelnię. Doprawić solą i pieprzem i dusić jeszcze przez 2-3 minuty. Zdjąć z ognia,przestudzić. Farsz wyłożyć na mięso i na wierzchu ułożyć po 2-3 paski papryki. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Odłożyć do lodówki na 2 godziny. Olej rozgrzać na patelni. Mięso maczać w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na rumiano z obu stron co chwilę obracając roladki aby panierka się nie przypaliła a mięso usmażyło dobrze w środku. Odsączyć na papierowym ręczniku przed podaniem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować