Roladki schabowe z kiszoną kapustą i warzywami :)

4.5 (188 ocen)

  • 2 godz.

Idealny pomysł na niedzielny obiad - roladki pyszne i sycące :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 5 dużych plastrów schabu
    30 dag kapusty kiszonej
    1 duża marchewka
    1 duża cebula
    500 ml bulionu mięsnego z kostki
    5 łyżeczek musztardy
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Roladki schabowe z kiszoną kapustą i warzywami :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić na cienkie placki.
    Cebulę i marchewkę pokroić w kostkę. Na oleju podsmażyć cebulę, kiedy się zeszkli dodać marchewkę i odciśniętą kapustę. Podlać wszystko 1/3 bulionu mięsnego i dusic pod przykryciem do całkowitego odparowania płynu.
    Każdy płat mięsa posmarować musztardą i rozłożyć na nim przygotowany farsz. Następnie każdy płat zwinąć w rulon i pospinać wykałaczkami. Obsmażyć na oleju na dużej patelni z każdej strony i podlać pozostałym bulionem. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Podawać z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować