Roladki schabowe z kiełbasą

0 (0 ocen)

Amatorami tego dania są głównie mężczyźni. Dużo mięsa!

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    6 niedużych, dobrej jakości kiełbas
    6 plasterków sera
    12 cienkich plasterków wędzonego boczku
    sól, pieprz, papryka ostra

Roladki schabowe z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu cienko rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem i papryką, odstawiamy na 30 minut.

  • 2. Na plastry schabu układamy kiełbasy, zwijamy w roladki. Każdą roladkę owijamy dokładnie 2 plastrami boczku.
  • 3. Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy