Roladki schabowe z kapustą i pieczarkami

4.47 (186 ocen)

Pyszne i aromatyczne mięso na rodzinny obiad.

Składniki:

  • 5 plastrów schabu

    Farsz:
    30 dag kapusty kiszonej
    4-5 pieczarek
    cebulka
    łyżka masła
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    łyżeczka przyprawy do dań z kapusty

    Mąka do panierki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.47 (186 ocen)

Roladki schabowe z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: Cebulkę posiekać, zeszklić na maśle. Dodać drobno pokrojone pieczarki, smażyć ok 10 minut. Kapustę opłukać, odcisnąć i poszatkować. Dodać do smażących się pieczarek, wymieszać. Przyprawić do smaku i dusić do miękkości.
  • 2. Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy płat nakładać porcję farszu, zwijać roladki. W razie potrzeby spiąć wykałaczkami. Roladki obtoczyć w mące a następnie w szerokim rondlu o grubym dnie smażyć z każdej strony na rumiany kolor. Podlać ok 1/2l wody i dusić ok 30-40 minut aż mięso będzie miękkie. Powstały sos można zagęścić łyżką mąki, w razie konieczności doprawić jeszcze do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Farsz Mięso Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować