Roladki schabowe z fasolką szparagową i marchewką

4.5 (159 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Kiedy pojawia się fasolka szparagowa nie może u mnie zabraknąć takich smacznych roladek. Polecam :)

Składniki:

  • 500g schabu bez kości
    200g fasolki szparagowej (zielonej i żółtej)
    2 większe marchewki
    sól, pieprz
    mąka do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Roladki schabowe z fasolką szparagową i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa ugotuj 1. Mięso umyj, osusz, przetnij na cztery plastry. Każdy plaster rozbij, oprósz solą i pieprzem. Wstaw do lodówki. Marchew oczyść i razem z fasolką (z odciętymi końcówkami) włóż do wrzątku z lekko osoloną wodą. Ugotuj na półmiękko, osącz, ostudź. Marchewkę przetnij wzdłuż na pół.
  • farsz do roladek 2. Na każdym plastrze mięsa rozłóż po słupku marchewki i kilka fasolek. Zwiń ciasno w roladkę (w razie konieczności zepnij wykałaczkami). Następnie panieruj w mące i podsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  • roladki podsmaż 3. Tak przygotowane roladki przełóż wraz z tłuszczem, na którym się smażyły do naczynia żaroodpornego. Piecz ok.30 minut w 190 st. Podawaj np.z ryżem lub ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować