Roladki schabowe z fasolką szparagową i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyj, osusz, przetnij na cztery plastry. Każdy plaster rozbij, oprósz solą i pieprzem. Wstaw do lodówki. Marchew oczyść i razem z fasolką (z odciętymi końcówkami) włóż do wrzątku z lekko osoloną wodą. Ugotuj na półmiękko, osącz, ostudź. Marchewkę przetnij wzdłuż na pół.
2.Na każdym plastrze mięsa rozłóż po słupku marchewki i kilka fasolek. Zwiń ciasno w roladkę (w razie konieczności zepnij wykałaczkami). Następnie panieruj w mące i podsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju.
3.Tak przygotowane roladki przełóż wraz z tłuszczem, na którym się smażyły do naczynia żaroodpornego. Piecz ok.30 minut w 190 st. Podawaj np.z ryżem lub ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!
Komentarze