Roladki schabowe z brokułem i pieczarkami

4.5 (189 ocen)

Roladki schabowe z serkiem topionym oraz warzywami.

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    1/3 brokuła
    200g. pieczarek
    50g. serka topionego śmietankowego ( 1/2 bloczka)
    sól , pieprz
    jajko+ 4 łyżki mleka do panierowania
    maka pszenna do panierowania
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Roladki schabowe z brokułem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć , osuszyć , rozbić tłuczkiem cienkie plastry uważając by nie podziurawić schabu.
    Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem oraz posmarować po całości serkiem topionym.
  • 2. Brokuła podzielić na różyczki , z blanszować 3 min. w osolonym wrzątku.
    Odcedzić , pokroić drobno.
    Pieczarki obrać , pokroić w małą kostkę.
  • 3. Na każdy plaster mięsa nakładać obfitą ilość farszu.
    Zwinąć roladki , najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon.
  • 4. Każdą roladkę panierować w mące , roztrzepanym jajku z mlekiem oraz bułce tartej.
    Na patelni rozgrzać olej , smażyć roladki na rumiano z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Pieczarki Schab Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować