Roladki schabowe z botwinką

5 (146 ocen)

  • 30 min

Roladki na czerwono :)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe
    1/2 pęczka botwinki
    1 jajko
    bułka tarta
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Roladki schabowe z botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki schabowe z kluskami śląskimi w pieczarkach 1. Botwinkę umyć, pokroić, buraczki zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić botwinkę i podsmażyć do zwiędnięcia. Kotlety rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Na rozbitych plastrach schabu rozłożyć botwinkę i zwinąć mięso w roladki. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Roladki panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować