roladki schabowe w cieście ze szpinakiem i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

i zwykły schabowy może być wykwintny

  • 30 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu bez kości
    1 jajko na twardo
    5 dag żółtego sera np. radamer
    2 łyżki mrożonego szpinaku
    odrobina vegety
    sół pieprz

    ciasto
    1 jajko
    1/4 szkl mąki
    1/4 szkl mleka
    papryka w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki schabowe w cieście ze szpinakiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto wymieszać,aby nie było grudek.
    Szpinak rozpuścić w garnku doprawić Vegetą.
    Mięso umyć, osuszyć i rozbić na cienkie kotlety. Oprószyć solą i pieprzem. Na połowie kotleta ułożyć 1/4 szp inaku ok 2 plasterki jajka i posypać serem startym na drobnych oczkach. Kotlety złożyć i lekko zbić brzegi. Zanurzyć w cieście i smażyć na złoty kolor z obu stron ok8-10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Schab Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować