Roladki schabowe nadziewane pieczarkami

4.5 (197 ocen)

Pyszne roladki, ich wykonanie jest bardzo proste.

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    30 dag pieczarek
    sól, pieprz
    olej
    jajko
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Roladki schabowe nadziewane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i smażyć na tłuszczu, doprawiając solą i pieprzem, ostudzić. Kotlety umyć, rozbić, przyprawić. Na każdy plaster mięsa kłaść 2 łyżki pieczarek. Następnie mięso zwinąć w rolady, spiąć wykałaczkami lub szpikulcami do mięs. Roladki obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju. Następnie podlać niewielką ilością wody, przykryć pokrywką i dusić 10 minut. Podawać z ziemniakami i mizerią lub surówką.

Porady

Podano proporcje dla dwóch osób

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować