Roladki schabowe nadziane warzywami

4.5 (158 ocen)

  • 40 min

Im wymyślniejsze i bogatsze w smaku mięso tym lepsza uczta dla podniebienia,schabowe nie muszą być nudne, te nie tylko ładnie wyglądają ale są pyszne!

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    2 marchewki
    10 dag fasolki zielonej szparagowej
    1/2 główki małego kalafiora
    10 dag sera goudy
    kawałek pora
    2 łyżki masła
    przyprawa do karkówki
    sól do smaku
    pieprz do smaku

    Panierka:
    2-3 jajka
    mąka pszenna do obtoczenia
    bułka tarta z siemieniem lnianym
    olej ryżowy lub roślinny do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe nadziane warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso w przyprawie 1. Schab myję osuszam ręcznikiem papierowym kroję na równej grubości plastry ,wkładam do woreczka foliowego i delikatnie rozbijam tłuczkiem,oprószam przyprawą z każdej strony do karkówki i wkładam na 20 minut do lodówki aby mięso naszło przyprawą.
  • duszę warzywa 2. W tym czasie robię farsz warzywny: Warzywa obieram myję ,wrzucam na osolony wrzątek (oprócz pora) i blanszuję 10 minut. Wyciągam łyżką cedzakową kroję w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewam masło wrzucam posiekane warzywa dodaję por i duszę pod przykryciem aż będą miękkie. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
  • nadziewam roladki 3. Tak przygotowany farsz rozkładam na mięsie posypuję startym serem po wierzchu zawijam w ruloniki ,panieruję w mace rozkłóconym jajku oraz bułce tartej.
  • Panieruję i smażę 4. Smażę na wolnym ogniu na rumiano z każdej strony aż mięso będzie miękkie. Podaję z bukietem ulubionych surówek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chrzciny Komunia Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować