Roladki nadziewane sałatą i parówkami

4.5 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min

Schabowe możemy nadziewać czym się da nie muszą być nudne,tym, razem proponuję wersję na zielono z sałatą i parówką.

  • 25 min

Składniki:

  • 6 plastrów schabu bez kości
    6 cienkich parówek dobrej jakości
    6 liści sałaty lodowej
    1/2 pęczka grubego szczypioru (z dymki)
    przyprawa do gyrosa
    sól do smaku
    pieprz czarny do smaku

    Panierka:
    2 jajka
    mąka pszenna
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Roladki nadziewane sałatą i parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nadzienie 1. Schab myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym rozbijamy przez woreczek foliowy na cieniutkie kotlety,oprószamy solą,przyprawą do gyrosa oraz pieprzem,kładziemy po jednym liściu umytej osuszonej sałaty,odwiniętą z folii parówkę sypiemy posiekanym szczypiorem,zawijamy roladki panierujemy w mące rozkłóconym jajku oraz bułce tartej,smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złocisty kolor.Podajemy jako dodatek do ziemniaczków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Sałata Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.49 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie
wiktoria dzwonek

To może cię zainteresować