Schabowe możemy nadziewać czym się da nie muszą być nudne,tym, razem proponuję wersję na zielono z sałatą i parówką.
25 min
Składniki:
6 plastrów schabu bez kości
6 cienkich parówek dobrej jakości
6 liści sałaty lodowej
1/2 pęczka grubego szczypioru (z dymki)
przyprawa do gyrosa
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
Panierka:
2 jajka
mąka pszenna
bułka tarta
olej do smażenia
Roladki nadziewane sałatą i parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym rozbijamy przez woreczek foliowy na cieniutkie kotlety,oprószamy solą,przyprawą do gyrosa oraz pieprzem,kładziemy po jednym liściu umytej osuszonej sałaty,odwiniętą z folii parówkę sypiemy posiekanym szczypiorem,zawijamy roladki panierujemy w mące rozkłóconym jajku oraz bułce tartej,smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złocisty kolor.Podajemy jako dodatek do ziemniaczków.
Komentarze