Roladki schabowe faszerowane pieczarkami i papryką

4.51 (166 ocen)

640 Soczyste roladki schabowe faszerowane pieczarkami z cebulą i papryką dobrze sprawdzą się jako danie obiadowe podane z ryżem czy pieczonymi ziemniakami.

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    20dag pieczarek
    1 cebula
    Pół papryki czerwonej
    2 łyżki musztardy
    2 łyżki ketchupu
    Sól, pieprz
    Tymianek
    Oliwa
Wystaw ocenę:

4.51 (166 ocen)

Roladki schabowe faszerowane pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć i bardzo drobno pokroić. Cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę, chwilę przesmażyć. Dodać pieczarki, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, smażyć, aż woda odparuje. Odstawić.
  • 2. Paprykę pokroić w słupki. Kotlety umyć, osuszyć, cienko rozbić. Musztardę wymieszać z ketchupem i rozsmarować na rozbitych płatach. Na każdy plaster mięsa nakładać kawałek papryki, następnie porcję farszu pieczarkowego i zwijać ciasno - roladkę można wiązać nitką lub spiąć wykałaczkami.
  • 3. Roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego, posmarować sosem ketchupowo-musztardowym zapiekać 30-35 min. w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować