640 Soczyste roladki schabowe faszerowane pieczarkami z cebulą i papryką dobrze sprawdzą się jako danie obiadowe podane z ryżem czy pieczonymi ziemniakami.
Składniki:
4 kotlety schabowe
20dag pieczarek
1 cebula
Pół papryki czerwonej
2 łyżki musztardy
2 łyżki ketchupu
Sól, pieprz
Tymianek
Oliwa
Roladki schabowe faszerowane pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki umyć i bardzo drobno pokroić. Cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę, chwilę przesmażyć. Dodać pieczarki, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, smażyć, aż woda odparuje. Odstawić.
2.Paprykę pokroić w słupki. Kotlety umyć, osuszyć, cienko rozbić. Musztardę wymieszać z ketchupem i rozsmarować na rozbitych płatach. Na każdy plaster mięsa nakładać kawałek papryki, następnie porcję farszu pieczarkowego i zwijać ciasno - roladkę można wiązać nitką lub spiąć wykałaczkami.
3.Roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego, posmarować sosem ketchupowo-musztardowym zapiekać 30-35 min. w 180 stopniach.
Komentarze