Roladki schabowe farszem warzywnym i serem

5 (141 ocen)

Smakowite mięsne roladki, które podaję na obiad np z puree ziemniaczanym

Składniki:

  • 8 kotletów schabowych
    8 plasterków sera topionego Emmentaler
    1 cebula
    1 mała cukinia
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 czerwona papryka
    1 łyżeczka ziół prowansalskich,szczypta ostrej papryki,sól, pieprz do
    smaku
    masło do duszenia warzyw
    olej do smażenia
    400 ml bulionu warzywnego
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki schabowe farszem warzywnym i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki schabowe farszem warzywnym i serem 1. Kotlety umyć,osuszyć i cienko rozbić, oprószyć z obu stron solą i
    pieprzem.
    Warzywa oczyścić.Cebulę posiekać zeszklić na maśle.
    Cukinię,marchewkę,pietruszkę i paprykę oczyścić,paprykę pokroić w
    małe kawałki a pozostałe warzywa zetrzeć na tarce o
    dużych oczkach. Dodać do cebuli i lekko poddusić. Doprawić do smaku
    przyprawami.
    Na plastry schabu położyć po plasterku sera i po porcji farszu, zwijać
    w roladki i spiąć wykałaczką.Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim
    roladki przez ok. 5 minut z wszystkich stron. Przełożyć do
    garnka,podlać bulionem,dodać pozostały farsz. Dusić na niewielkim
    ogniu, aż roladki będą miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować