Roladki schabowe

4.5 (175 ocen)

  • 60 min

Przepis na roladki schabowe nadziewane marchewką, ogórkiem oraz papryką. Najpierw obsmażone, aby miały chrupiącą skórkę i złocisty kolor, a następnie duszone do miękkości w bulionie

  • 60 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    1 surowa krótka marchewka
    1 ogórek konserwowy
    1/4 czerwonej papryki
    2 łyżeczki musztardy
    Sól, pieprz
    4 łyżki mąki
    2 łyżki masła klarowanego
    1/2 litra bulionu
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu rozbić tłuczkiem na kotlety. Posypać każdy z nich solą i pieprzem z obydwu stron.
  • 2. Marchewkę obrać przekroić na ćwiartki. Ogórki przekroić na 4 części wzdłuż. Paprykę pokroić na 4 równe paski.
  • 3. Każdy kotlet posmarować musztardą, ułożyć na nim marchewkę, ogórka i paprykę. Roladki spiąć wykałaczkami, aby nie rozpadły się podczas smażenia i duszenia.
  • 4. Każda roladkę obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać masło, przełożyć na nią roladki, obsmażyć je z każdej strony.
  • 5. Na patelnię wlać gorący bulion, dusić pod przykryciem ok. 30 minut. Podczas duszenia przewrócić roladki na drugą stronę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować