Roladki rybne z fetą i pieczarkami

4.5 (155 ocen)

  • 30 min

Rybka całkiem inaczej - posmakuje nawet najbardziej wybrednym.

  • 30 min

Składniki:

  • 5-6 filetów ryby miruny
    20 dag pieczarek
    ½ opakowania sera feta
    1 cebula
    Przyprawa do ryb
    Jajko
    Bułka tarta
    Koperek
    Pieprz
    Sól
    przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Roladki rybne z fetą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i cebulę kroimy na drobne części i podduszamy.
  • Filety 2. Filety smarujemy przyprawą do ryb, posypujemy koperkiem i układamy farsz z pieczarek i cebulki.
  • Feta 3. Ser feta kroimy w kostkę i układamy na farsz
  • Rulony 4. Filety zwijamy w ruloniki i spinamy wykałaczką.
  • Rulon 5. Jajko rozbijamy w miseczce, dodajemy sól, pieprz i przyprawe uniwersalna. Do drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą. Roladki maczamy w jajku, bułce i smażymy na rozgrzanym oleju.
  • Gotowe 6. Smacznego

Porady

Nie musi to być ryba miruna, jeśli ktoś lubi inną może być inna. Z frytkami i surówką mamy wyśmienity obiad :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Pieczarki Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować