Roladki rybne

4.49 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Codziennie gotuję dla 4 osób. Przepisami często wymieniam się z synem, który założył już swoją rodzinę.

Składniki:

  • ● 4 rybne filety
    ● po 1/2 zielonej i żółtej cukinii
    ● cebula
    ● żółta i czerwona papryka
    ● sól
    ● pieprz
    ● ząbek czosnku
    ● łyżka masła
    ● 2 łyżki oliwy
    ● po kilka gałązek bazylii i rozmarynu
    ● sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.49 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy i osuszamy. Skrapiamy sokiem z cytryny,
    oprószamy solą i pieprzem. Cebulę i czosnek obieramy,
    grubo siekamy. Papryki kroimy w cienkie paski. Warzywa
    podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Doprawiamy.
  • 2. Cukinie obieramy i ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Dusimy na maśle na osobnej patelni. Studzimy.
    Zioła myjemy i osuszamy. Z bazylii odrywamy listki i siekamy.
    Mieszamy z cukinią.
    Doprawiamy.
  • 3. Na filety wykładamy
    cukinię. Ciasno zwijamy
    w roladki. Resztę
    warzyw wkładamy do
    naczynia żaroodpornego.
    Układamy roladki
    i posypujemy igłami
    rozmarynu. Pieczemy
    ok. 35 minut w 190 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filety rybne

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_09-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować