Roladki prawdziwie jesienne z rydzami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Te roladki zakiełkowały w mojej głowie po powrocie ze spaceru kiedy to przyniosłam kosz rydzy musiałam coś z nimi zrobić .Oto efekt:...

  • 60 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu bez kosci
    30 dag świeżych rydzy
    1 cebula
    1/2 sztuki pora
    10 dag sera żółtego
    1 łyżka masła
    2 jajka
    sól ziołowa do smaku
    pieprz kolorowy do smaku
    mąka pszenna do panierowania
    bułka tarta do panierowania
    olej roślinny do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki prawdziwie jesienne z rydzami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dusimy grzyby 1. Rydze oczyscić umyć dokładnie-ziarenka piasku niezbyt apetycznie zgrzytają między zębami.Pokroić na mniejsze kawałki-plasterki wrzucić na suchą patelnię i smażyć na wolnym ogniu pod przykryciem od czasu do czasu mieszając aż cała woda wyparuje,wtedy dodajemy łyżkę masła oraz pokrojoną cebulkę i dusimy nadal aż cały płyn wyparuje a rydze będą miękkie wtedy trzeba osolić do smaku i doprawić pieprzem kolorowym.Odstawiamy farsz do wystygnięcia.
  • Panierujemy 2. Mieso myjemy osuszamy,wkładamy do foliowego woreczka i rozbijamy na cienkie plastry,posolić szczyptą soli nałożyć ostudzony farsz rydzowy, umyty por pokroić w pół krażki,ser zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach i posypać roladki.
  • Przed smażeniem 3. Zawinać ciasno w ruloniki i panierować najpierw w mące jajku rozkłóconym ze szczypta soli i na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano aż mięsko bedzie miękkie i złociste. Podałam je gorące prosto z patelni z ziemniaczkami i surówką z czerwonej kapusty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Rydze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować